Huys ten Donck | Ridderkerk | Dennis en Nanni

Huys ten Donck | Ridderkerk | Dennis en Nanni

22 juni 2018: Vandaag is het de grote dag voor Dennis en Nanni. Ze hebben het all-of-us-pakket gekozen, dus mogen wij er van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat van meegenieten. De ingrediënten om deze dag tot een prachtige dag te maken zijn volop aanwezig: het bruidspaar heeft de mooiste plekjes in en rond Ridderkerk uitgekozen als decor voor deze sprookjesbruiloft. Huys ten Donck, de Grote Kerk van Dordrecht en de Kerksingel in Ridderkerk: stuk voor stuk fotolocaties die tot de verbeelding spreken!

Voorbereidingen in volle gang

Om half acht in de morgen arriveren we bij bruid én bruidegom. In anderhalf uur tijd worden krullen gezet, make-up opgedaan, de auto versierd (een komische rode Mini Cooper Cabrio), baard bijgewerkt en jurk en pak aangetrokken. Het voordeel van het inschakelen van twee fotografen: we leggen alle voorbereidingen vast bij zowel Dennis als Nanni. Als de rode loper is uitgerold voor de bruidegom rest er niets anders dan wachten tot hij arriveert. Ondertussen wordt Nanni uitgebreid bewonderd. Ze straalt van top tot teen!

Huys ten Donck: stijlvolle fotolocatie

Na de ontmoeting en begroeting van bruid en bruidegom vertrekken we naar Huys ten Donck. Deze buitenplaats is echt een pareltje in Ridderkerk, al eeuwenlang in het bezit van het geslacht Groeninx van Zoelen. Het huidige Huys ten Donck werd in 1746 op het fundament van het voormalige kasteeltje gebouwd in Lodewijk XIV-stijl. De tuin, ontworpen door architect Leonard Springer, leent zich uitstekend als decor voor onze bruidsreportage. De Engelse landschapsstijl met zijn kolossale bomen, romantische bruggetjes en klassieke beelden voorzien ons van mooie kleuren en de juiste atmosfeer om de liefde tussen Dennis en Nanni vast te leggen. De aanwezigheid van de zwanen, symbool van trouw voor het leven, maken onze plaatjes compleet.

Grote Kerk Dordrecht en ja-woord in gemeentehuis Ridderkerk

Het chique van Huis ten Donck wordt gecombineerd met een moderne touch in de Grote Kerk van Dordrecht: eveneens een plaats waarin de historie voelbaar is, maar die qua techniek is meegegaan met de tijd. We gebruiken de moderne belichting in deze kerk voor het maken van een silhouetportret. Na deze fotosessie moeten we echter maken dat we weer in Ridderkerk komen: bij ‘bij Wil’ staat de familie al op de uitkijk! Met z’n allen gaan we naar het gemeentehuis om getuige te zijn van het ja-woord van het bruidspaar. Dat dit niet zonder emoties gaat moge duidelijk zijn. Voor het maken van de foto’s met de daggasten gaan we naar weer een prachtig stukje Ridderkerk: de historische Kerksingel.

Op en top genieten!

Met het aansnijden van de enorme bruidstaart is het informele deel van de dag aangebroken. Er wordt gelachen, gedanst, gegeten, gedronken en vooral volop genoten. Ook voor ons was dit een onvergetelijke dag. Dennis en Nanni: erg bedankt en veel geluk samen!

Huys ten Donck met bruidspaar Bruidspaar op bordes Huys ten Donck  

Deze leveranciers werkten mee aan de bruiloft van Dennis en Nanni:
Jurk bruid: Honeymoon shop
Fotolocatie: Huys ten Donck en Grote Kerk Dordrecht
Trouwauto: Mini Cooper Cabriolet van 123 Trouwauto’s
Ringen: Juwelier Krul
Bruidstaart: Sellicious Cakes
Feestlocatie: Bij Wil
Muziek: Bruiloft DJ Brabant

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.