Trouwen in het bos | Jan en Dineke

Trouwen in het bos | Jan en Dineke

Neem een mooie ’s zomerse dag in augustus, een stralend bruidspaar en een bos: en je hebt de sprookjesbruiloft van Jan en Dineke. Nu eens geen chique stadhuis of romantisch kasteeltje (wat overigens zeker niet minder charmant is), maar het ritselen van de blaadjes als decor bij het uitspreken van het ja-woord.

Fysieke én mentale voorbereidingen

Het is 29 augustus, half zeven in de ochtend. Johan belt aan bij huize Van Heiningen, Marien staat bij de bruidegom op de stoep. De dames houden zich nog bij lamplicht bezig met de make-up van de bruid. De voorbereidingen van de bruidegom liggen lekker op schema: de corsage wordt nog even opgespeld en dan bereidt hij zich voor op zijn grote dag door de lessen van Walt Disney tot zich te nemen. Ook de look van de chauffeur is bijna perfect: met een olijk gezicht laat hij de laatste haarsprieten keurig in model brengen en is dan klaar voor vertrek.

Humor in de vroege morgen

De bruid heeft inmiddels haar ochtendjas verwisseld voor een prachtige jurk met een bovenlijfje van kant. Wanneer ook de sluier is vastgespeld in het prinsessenkapsel is ze helemaal klaar om haar Jan te verwelkomen. Deze arriveert in een zwarte Mercedes, versierd met een boeket van witte en zachtblauwe bloemen. De sfeer zit er meteen goed in: het bruidspaar is thuis nog niet vertrokken of de eerste grappen worden al gemaakt.

Het bos: een unieke trouwlocatie

Zowel de foto- als de trouwlocatie van vandaag bevindt zich in het bos. De zinderende hitte van deze zomer heeft het groene gras doen verdorren, maar het frisse bruidspaar fleurt de omgeving helemaal op. Dat dit stel zin heeft in deze dag is duidelijk zichtbaar: een combinatie van liefde en humor zorgt voor de mooiste plaatjes. Dan is het tijd voor het serieuze gedeelte. De dikke Mercedes voert ons het bos in. Hier staat de hele familie al te wachten bij een wel heel unieke trouwlocatie. Middenin het bos staan tientallen stoelen keurig gerangschikt en mooi versierd. Hier wordt het ‘oergevoel’ gecombineerd met luxe: voor het bruidspaar staan twee prachtige stoelen klaar op het bladertapijt en ook de ambtenaar heeft niet hoeven inleveren op de uitstraling van haar lessenaar.

Emancipatie

Na het tekenen van de huwelijksacte, een speech en de gelukwensen wacht er een lunch bij restaurant De Mof in Leusden. Hier wordt nog een aantal foto’s met de daggasten gemaakt. In het kader van emancipatie willen de mannen uiteraard niet achterblijven bij de grote dikke-buiken-show. Na de lunch vertrekt het gezelschap naar de kerk om het huwelijk te laten bevestigen. Voor ons zit het er dan op: wij gaan met een heleboel vrolijke foto’s op onze geheugenkaartjes weer naar huis.

Jan en Dineke: we hebben genoten van jullie en van deze unieke bruiloft. We wensen jullie heel veel geluk en vrolijkheid in jullie huwelijk!

  

Deze leveranciers werkten mee aan de bruiloft van Jan en Dineke:
Jurk bruid: Taft en Tule
Bloemwerk: Fiore, Alblasserdam
Trouwlocatie: Restaurant De Mof
Trouwambtenaar/BABS: Joanne Trouwt

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.